skip to main content

Wetenschap

De ESFT2 wordt onderbouwd door allerlei wetenschappelijke documenten, handreikingen, opzoektabellen en wetten en regels. Deze documentatie is gesorteerd in zeven soorten onderwerpen. Veel documentatie is verzameld in het project KIWK-Toxiciteit. De gesorteerde documentatie bestaat uit de verzameling kennisproducten die in dat project gemaakt zijn.

 1. Overzicht over de SFT2

  Wie overzicht wil krijgen in de SFT2 (nut&noodzaak) vindt daarvoor een Nederlands- en een Engelstalig overzichtsartikel.

  Verder lezen

 2. Wetenschappelijke principes van de SFT2

  De SFT2 is gebaseerd op een aantal wetenschappelijke principes, die toepasbaar zijn gemaakt. U vindt ze hier.

  Verder lezen

 3. Chemiespoor

  Wat is de toxische druk van mengsels, stofgroepen en stoffen, als je concentraties weet? Wat is de onderbouwing, en hoe bereken je de toxische druk? Dit zijn de wetenschappelijke principes.

  Verder lezen

 4. Bioassay-spoor

  Wat is de toxische druk van mengsels, stofgroepen en stoffen, als je bioassays hebt gedaan? Wat is de onderbouwing, en hoe leidt je toxische druk af? Dit zijn de wetenschappelijke principes.

  Verder lezen

 5. Klassenindeling

  Stofnormen helpen bij bescherming, en definieren het hersteldoel. Een gevoelige classificatie van chemische verontreiniging helpt, daarbovenop, met prioriteren van maatregelen bij verhoogde toxische druk.

  Verder lezen

 6. Watersysteemdiagnose

  Het samenvatten van inzichten in chemische verontreiniging is goed mogelijk. Dit bevordert communicatie en het doorvoeren van maatregelen.

  Verder lezen

 7. Maatregelen prioriteren en samenwerkend doorvoeren

  Het doorvoeren van maatregelen vraagt verkenning van de ‘oplossingsruimte’ en samenwerking. De onderbouw vindt u hier.

  Verder lezen